Tuesday, May 16, 2017

Aku dan hari ini..

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum w.b.t
Selamat pagi uollsss..

Blog ni jarang2 sekali diupdate sekarang.Nak kata busy,ermmm xlah.Malah terlajak busy..hehe
Kesibukan melayan kerenah dua puteri sehari-harian membuatkan masa sentiasa penuh saja..Ni pun sebab puteri2 masih beradu..Kalau tak,mana mungkin bisa post entry baru..πŸ˜‚

Hari ni 16 Mei 2017,Dhiya dah 3y3m..Dian pulak dah 1y5m..Alhamdulillah bahagia dengan family kecil ni..kami dalam proses untuk beli rumah..insyaAllah lepas raya pindah lagi..kali ni tinggal di rumah sendiri..harap2nya,Allah permudahkan segalanya..Aamiin..takzabarrr!!πŸ˜„

Business??
●Arief IT Solutions masih hangat dipasaran Kajang,Bangi,Cheras,Ampang,KL..ada saja yang mencari untuk repair laptop/CPU..Alhamdulillah..

●Talam Delights Butterworth pun makin maju..seronok tengok adik Maz kat sana busy sebab banyak tempahan..
Yang xbestnya satu saja lah..Talam Delights Kajang yang dikendalikan oleh Maz sendiri terpaksa slow down skit..permintaan tinggi..tapi Maz xboleh nak buat..puteri2 kecik meragam setiap kali Maz busy didapur..Umi pun xsampai hati lah tengok hampa..hehe

InsyaAllah pindah dapur baru lepas raya nanti,kita susun plan B..moga Allah permudahkan..Aamiin..😍


Monday, February 6, 2017

Format laptop Kajang Bangi Cheras Ampang KL

Bismillahirrahmanirrahim

Laptop ada masalah??
Perlu di FORMAT???
Tukarganti barang??
Tiada masa ke kedai komputer???

Haa,boleh contact Arief IT Solutions..

☎ 018-2301133
Insta :@ariefitsolutions

Kami cover area Kajang,Bangi,Cheras,Ampang,KL..
Adik2 student Uniten,UKM,IUKL,UNIKL..boleh roger2 kalau laptop ada sebarang masalah..😁

Tempahan aneka talam Butterworth & Kajang - Talam Delights

Bismillahhirrahmanirrahim

November lepas(2016) mama offer untuk sponsor Maz masuk kelas memasak.Dah lama sebenarnya ada keinginan nak masuk kelas memasak ni.Tapi disebabkan kekangan masa menguruskan hal anak,jadi xdapatlah nak pergi.Sampailah Maz faham apa itu kelas PJJ masakan.Belajar sendiri dari rumah,share dalam 'closed group' PJJ andai ada sebarang masalah.Cikgu pun xlokek ilmu.Kau tanyalah soalan pukul 3pagi pun,selagi dia xtidur dia akan jawab soalan kau..haha

Berkat kemahuan mama sponsor kelas + set pengukus,Maz pun ambiklah kelas PJJ Talam.Kebetulan masa tu Encik husband ke Filipina ikut group hiking Gunung Pulaq.Maz balik Penang sebulan,jadi masa yang ada digunakan untuk mendalami ilmu menalam.Tapi Maz xberseorangan.Belajar berdua dengan Mame(adik bwh Maz).Bila dah mula upload gambar di Facebook,barulah ada tempahan.

Hari ni,Maz di Kajang buka tempahan untuk kawasan sini.Mame pulak di Butterworth menerima tempahan disana.Alhamdulillah feedback sangat baik dari orang sekeliling.Hampa2 kalau nak cuba rasa aneka talam dari kami,jangan malu segan order..πŸ˜‡πŸ˜‡πŸ˜‡

=====================================
FB page
Talam Delights

Insta
🌸@talam.delights
🌸@talamdelights

Whatsapp:
🌸018-2301122(kajang)
🌸013-2307643(butterworth)






 
                   






Jom pakat-pakat LikeπŸ‘πŸ‘πŸ‘ Facebook kami😍😍😍

Tuesday, May 17, 2016

Harga 2016 - Arief IT Solutions

Bismillahhirrahmanirrahim

Assalamualaikum w.b.t

Entry kali ni khas kakok nak update hengkorang harga2 perkhidmatan di Arief IT Solutions.. ;)
Jom cekidaud....ngeh3..



Nah special harga untuk hengkorang
customer2 tersayang..RM10.00 cas servis pick up & delivery tau..kalau rajin hengkorang pergi lah survey harga kat kedai..confirm rasa harga kakok murah lagi..insyaAllah..kihkihkih

Ok2..alang2 tu jom kakok nak promote sikit..
=====================================

Laptop/cpu anda bermasalah?
Tiada masa ke kedai?

Lai lai lai..
Kami di Arief IT Solutions sedia membantu..

Perkhidmatan :
 ● pick-up ●servis/repair & ●delivery

bagi anda di kawasan Kajang, Bangi, Cheras, Ampang dan sekitar KL..
(Format laptop murah Kajang Bangi - Uniten,UKM,GMI,KPTM,UniKL,IUKL)


ig: @ariefitsolutions



Whatsapp/call: 018-2301133

Wednesday, January 20, 2016

Adik iyan dah sebulan..;-)

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni 32 hari Maz berpantang..xberapa hari je lagi nak cukup 44 hari..tik tok tik tok..bila dihitung,rasa macam lambat je masa berlalu..bila x dihitung pulak,terasa masa tu pantas meninggalkan kita ..kan kan kan?heeeee..

Esok adik Iyan kena inject sebulan..harap2 xmeragam lah dia..jangan balik demam sudah..adik Iyan makin berisi..masing2 geram nak gomol dia..Dhiya pun geram semacam je bila tengok adik..sampai kadang2 tu dia tonyoh adik..hahaha...


Semoga adik membesar dengan sihat, menjadi anak yang solehah..insyaAllah..(",)

Tuesday, January 5, 2016

Doktor komputer anda!!

Bismillahirrahmanirrahim

Laptop/CPU anda bermasalah??
Tiada masa ke kedai??

Meh dapatkan perkhidmatan dari Arief IT Solutions..kami menyediakan perkhidmatan pick up, repair/servis dan return back laptop/CPU anda bagi kawasan Kajang, Bangi, Ampang, Cheras & sekitar KL..

Harga insyaAllah berbaloi2..harga dah termasuk servis pengambilan & penghantaran..

Jom tengok testimoni pelanggan..





Whatsapp/Wechat/SMS : 018-2301133

ig : @ariefitsolutions



(Repair laptop Kajang,Bangi,Ampang,Cheras,KL,Uniten,UKM,UniKL)

Monday, January 4, 2016

Hello 2016!

Bismillahirrahmanirrahim

Assalamualaikum w.b.t

4 Januari 2016..entry pertama untuk tahun baru ni..Alhamdulillah masih diberi kesihatan yang baik untuk teruskan kehidupan sebagai hambaNya..;-)

Tahun ni kami sudah berempat..tanggal 20.12.2015, jam 11.52 pagi Maz selamat melahirkan puteri kedua kami Dian Nur Azyan..berat baby 2.88kg..hari ni dah 16 hari Maz berpantang..em,cepatlah masa berlalu..xsabar nak abih pantang..hehe

Dhiya dah jadi kakak..Alhamdulillah Dhiya dapat terima kehadiran adik..walaupun nampak jugak la jeles tu..tapi mintak nak cium & nak riba adik xberhenti..hehe..hepi Maz untuk itu ..




Semoga tahun 2016 ni lebih bermakna untuk kami sekeluarga..dan, didoakan semoga lebih dimurahkan rezeki kami..insyaAllah..